hesw

Haravoimisesta - parasta mainosta!

 

 

Saimme Trumpin haravointipatisteluista parasta mahdollista PR:ää! Ja se tulee aivan varmasti myös näkymään positiivisena matkailutaseessamme. Parempaa PR:ää emme voi mitenkään saada.

Suomen, metsänhoitomme ja Presidenttimme hehkutus ja ylistys – toisaalta taas tietenkin Trumpin todella rankka mollaaminen – alkoi amerikkalaisilla keskustelupalstoilla välittömästi ja vyörynä. Ensiuutisethan pamahtivat siellä osapuilleen n. klo. 23.00 Suomen aikaan lauantaiyönä. Täälläpäin tehtiin nukkumaanmenoa tai bailattiin kapakoissa vähääkään tietämättä, mikä some-myrsky maailmalla onkaan yht'äkkiä roihahtanut.

Iltapäivälehdet, ilmeisesti vasta uutisvinkin saatuaan, julkaisivat ensimmäiset - todella kehnot artikkelit n. 01.30 yöllä ilmeisesti uutisvinkin saatuaan. Vasta paljon myöhemmin niissä havahduttiin, millainen some-hullunmylly Yhdysvalloissa onkaan juuri menossa! Aamulla täällä oltiinkin jo kaikkialla täällä hyvin selvillä, mitä maailmalla on tapahtunut ja innokkaasti myös joukolla riensimme korjaamaan rusinat sopasta! Se myös tehtiinkin ansiokkaasti!

Satuin juuri sopivasti surffaileemaan amerikkalaisilla uutissaiteilla kun uutinen sinne jysähti. Enpä ole koskaan nähnyt, kun uutisen julkaisemisesta lehden kommenttiosastoon tulee alle varttitunnissa yli 2000 kommenttia, twiittejä en vielä silloin edes viitsinyt tutkaillakaan..

Valitettavasti meillä ei siis ole tämän rakes-jupakan leimahtamisen kanssa mitään osaa eikä arpaa. Emmekä ole tietenkään munineet yhtään missään. Kaikkea muuta! Perusteellinen työ oli tehty jo muualla miljoonin kommentein ja twiitein. Olimme pahoin myöhässä, mutta löylynheiton sitten hoidimmekin mallikkaasti! Nytpä ruvettiinkin kehumaan meidän suomalaisten loistavaa huumorintajua!

Mitä Trump kenties tarkoitti raking-termilla, ei liene merkitystä. Juuri missään muualla omiin silmiini en ole keskusteluja siitä nähnyt. Ruotsi lienee niitä harvoja... Voihan jossain muuallakin toki vielä ollakin.

Trumpin twiittailuja tästä asiasta myöskin odotellaan. Eipä ole vielä näkynyt...

Mutta nyt Yhdysvalloissa ollaankin jo ehditty rynnätä ihan uuden myrskyn kimppuun, Ivankan sähköpostijupakkaan...

Hyvä Suomi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Arvaappa olisiko ollut hienoa jos toimittajat eivät olisi niin äkkipikaisia ilkkumaan Trumpia vaan olisivat seuraavana päivänä kertoneet Trumpin puhuvan totta. Mikä kunnia olisi ollut toimittajilla olla kerrankin oikeassa, ja eiköhän se olisi huomattu myös usassa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kuten muutamat ovat huomauttaneet, Trumpin lausunto on ymmärretty väärin ilmeisen tarkoituksellisesti. Hän ei varmasti tarkoittanut metsien haravointia puutarhaharavilla, vaan sitä, että metsätyömaiden ja hakkuiden synnyttämät oksa- ja risukasat kerätäään kasoihin ja viedään pois metsistä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Juuri näin. Lisäksi USA:ssa tuollaista metsänhoitoa kutsutaan juurikin raking:ksi. Lisäksi metsänhoitokoneita myydään siellä nimikkeellä rake machine. Mutta kun 99% jenkeistä ei ymmärrä pätkääkään metsänhoidosta eikä näköjään 90% suomalaisistakaan (vaikka mukamas metsäläiskansaa olemme) niin kaikesta mitään tietämättömät tekivät itsestään idiootteja.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Onko topografia tuttu sana? Todellisuudessa haravointi tuossa maastossa hakkaa 100 - 0 muut keräämistavat.Niinistö ja Luke voisivat pitää suunsa kiinni asioista, mistä eivät mitään ymmärrä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vai metsätyömaita tuolla alueella?

Käyttäjän hesw kuva
Heikki Mäkinen

Ihan hyvinkin mahdollista... Toisaalta kyllä hämmästyttää Trumpin metsänhoitotietämys Suomesta. Hänhän on paljasjalkainen New Yorkilainen, joka ei liene koskaan käynyt edes ruokakaupassa. https://www.independent.co.uk/news/world/americas/...
Meillä Suomessakaan ainakaan Metsä-lehden ja Maaseudun Tulevaisuus-lehden kommentointiosastoilla kukaan ei tiennyt metsien haravoinnista mitään ennen kuin professoristason ihmisiä oli haastateltu.

"Haravoinnista ei ollut puhetta"

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei hämmästytä. Jos seuraat uutisia tietäisit, että Trump tapasi presidenttimme Pariisissa juuri ennen menoaan Kaliforniaan.

Käyttäjän hesw kuva
Heikki Mäkinen

Mikä ettei. Niinistö vaan ei sellaisia muista puhuneensa. Ota nyt sitten selvää...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Janerik Larsson, Svenska Dagbladetin mainio kolumnisti tarjoilee usein mielenkiintoisia artikkeleita USA:sta sikäläisen laajan tuttavaverkon linkeistä.

Erään paikallislehden pääkirjoituksesta:
Larry Mitchell, a retired Paradise Post reporter, recalls when a new fire chef was hired in the 1980s with strong credentials.He immediately concerned about the fire danger.He took Mitchell on a tour of the places that he said were especially dangerous.

"He showed me places along the canyon edges where there were ravines full of brush and talked about how the fire could rush up them,like a chimney."
Mitchell wrote to us this week.
The chief didn`t last long.Mitchell said he got the impression one reason the man left, was that he didn`t want to be fire chief of a town that could explode in flames.
https://www.chicoer.com/2018/11/17/editorial-camp-...
Larsson lopettaa:Perussyy on on surkea kaupunkisuunnittelu, niin oli Houstonin tulvissakin.
Ei Suomen metsäosaaminen ole sen kummallisempaa kuin vaikka Pohjois-Dakotassa, missä paloviranomaiset kehottavat ihmiset poistamaan roskat asumusten läheltä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomalaiset toimittajat voisivat mennä omarahoitteeseen kielikouluun liiallisen oman poliittisen kiihkoilun sijaan, tai sitten ihan oikeasti haravoimaan omien kykyjenä mukaan.

Putin taputtaa taas kerran pieniä käsiään suomlaisten toimittajien typeryydellä.

Joka tapauksessa Suomi sai Yhdysvalloissa julkisuutta, jolla meille ei olisi varaa, kun Neuvostoliittokin hävisi jo 26 vuotta takaperin.

Ronald Reagan oli Yhdysvaltijen paras presidentti viime vuosisadalla, vaikkakin toverit saivat enemmän finnejä Putinin tavoin maailman astuessa uuteen v. 1991.

Thatcher oli jumalaton piru, vaikka nosti oman maansa sosialistisen kuilun partaalta äänestäjien tuin taas läntiseksi vapaaksi taloudeksi ay-labour päätännän jälkeen.

Käyttäjän hesw kuva
Heikki Mäkinen

Ihan tavalliseksi puutarhaharavaksi se nyt kuitenkin jäi! - keksimme me suomalaiset jälkijättöisesti keskenämme mitä tahansa omituisia selityksiä. Ja tämän ihan ilmaisen mainoksen pitäisi meidän ymmärtää kunnolla hyödyntää, eikä jäädä vatvomaan täysin joutavia.

"Vahinko" maailmalla oli jo tapahtunut paljon ennen kuin olimme edes heränneet uuteen aamuun. Se nyt pitäisi tajuta!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ei raking idea tullut Niinistöltä.Trump sai sen katsottuaan TV:stä palomiesten toimintaa.Seuraava video on nauhoitettu ennen matkaa paloalueelle.
"I was watching the firemen the other day, and they were raking areas. They were raking areas."
Myöhemmin "This should have been all raked out," he concluded."You wouldn`t have this fires"
Asia selviää aivan haastattelun alussa.
https://video.foxnews.com/v/5968071989001/?#sp=sho...

Käyttäjän hesw kuva
Heikki Mäkinen

Todella mielenkiintoista, miten me suomalaiset otimme vastaan tämän Trumpin suuren, niin... asiantuntemuksen. Mihinköhän se sopisi parhaiten - satiiriin, farssiin vai tragediaan? Kovin hämmästelen Suomen lehdistöä millaiseksi he saivat tehtyä tämän... Eräs nimeltä mainitsematon toimittaja kunnostautui etenkin..

Toimituksen poiminnat